Més de 200 persones amb Alzheimer surten a navegar a Barcelona per visibilitzar la malaltia

Es tracta de l’única regata a nivell mundial on la tripulació està formada per persones amb demència


Unes 200 persones amb inici d’Alzheimer i altres demències de tota Catalunya s’han embarcat aquest dimarts al Port Olímpic de Barcelona batent record de participants i d’embarcacions involucrades en la Regata per l’Alzheimer. 

Organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera i l’Associació Veles per l’Alzheimer, es tracta de l’única regata a nivell mundial on la tripulació està formada per persones amb Alzheimer. Enguany aquesta iniciativa ha arribat a la seva segona edició. 

Hi han participat més de 200 persones amb Alzheimer procedents de tot Catalunya, i les seves famílies, tots ells participants del programa de reforç de la memòria de la Fundació Catalunya La Pedrera, que atén un total de 2.000 persones a 21 centres repartits per Catalunya i que ofereix eines i estratègies perquè les persones grans en fases inicials mantinguin les seves capacitats. Tots aquests tripulants s’han embarcat en 31 velers, el doble que en l’edició anterior, i 110 persones més amb mobilitat reduïda han pujat a bord de les golondrinas per seguir de prop la regata.

La directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera, Marta Lacambra, i el president de Veles per l’Alzheimer, Edgar Martínez, organitzadors de l’esdeveniment, han donat les gràcies “als valents atrevits a sortir a navegar després de les pluges”.

El vincle de la Fundació Catalunya La Pedrera amb Veles per l’Alzheimer va començar el 2022 i des de llavors s’han realitzat més de 65 activitats terapèutiques, amb la participació de més de 2.500 persones, com ara una visita al Museu Marítim i al Museu de la Pesca, així com a l’Aquarium de Barcelona o una visita a la llotja de pescadors, navegació a vela, etc.

Enguany s’han fet activitats preparatòries amb els futurs tripulants, com ara tallers de nusos, visites al Museu Marítim, sortides en veler i trobades amb els patrons dels vaixells.

La Regata per l’Alzheimer, que ja té repercussió nacional i internacional, coincideix aquest any amb la celebració de la Copa Amèrica, “una oportunitat per reivindicar que el sector nàutic català és accessible per a tothom i, alhora, inclusiu i sensibilitzat a tots els col·lectius”, recorden des de la fundació.

En aquest sentit, a la present edició hi ha assistit representants d’entitats espanyoles en defensa de les persones amb Alzheimer, així com d’altres països com el Regne Unit, Itàlia o el Brasil, amb l’objectiu de reproduir l’esdeveniment a altres parts del món.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article