Sindicats reclamen el reconeixement de la categoria superior per al personal d’atenció educativa

USTEC i CGT convoquen una vaga per exigir el compliment de la llei i més recursos i personal especialista per atendre l’alumnat amb necessitats específiques


Els sindicats USTEC.STEs (IAC) i CGT denuncien que aproximadament 3.000 professionals del personal laboral d’atenció educativa a Catalunya estan essent classificats injustament en una categoria inferior a la que els correspon. Per aquest motiu, convoquen una vaga aquest dijous en la qual, a més de reclamar la reclassificació de la seva posició, demanen un augment de recursos i de personal especialitzat per atendre l’alumnat amb necessitats educatives específiques, juntament amb altres mesures. 

Les tècniques integradores socials, educadores d’educació especial, tècniques d’educació infantil, fisioterapeutes, educadores de llar d’infants i  auxiliars d’educació especial han dit prou i es mobilitzen per reclamar la seva reclassificació professional en una vaga convocada per USTEC i CGT per aquest pròxim dijous 9 de maig, amb les eleccions al Parlament de Catalunya a tocar. 

Aquestes professionals formen part del personal laboral del Departament d’Educació i són les que fan possible que l’alumnat que té necessitats específiques de suport educatiu “pugui caminar amb igualtat de condicions que la resta dels seus companys i companyes d’aula”, descriu Iolanda Segura, portaveu nacional USTEC·STEs (IAC).  

No obstant això, les treballadores denuncien sentir-se “invisibilitzades i infravalorades” pel departament i la classe política a pesar de ser “professionals qualificades de l’educació i un eix clau per a la inclusió i la millora educativa del país”, ha afegit Segura. 

La reclassificació, el principal reclam

“La reclassificació és un tema vital, no només per a les nostres butxaques i la de les nostres famílies, sinó perquè suposa una manca de reconeixement a la nostra professió”, expressa Eva Costa, delegada i representant del personal laboral del Departament d’Educació del sindicat USTEC. Costa lamenta que, actualment, les treballadores es troben classificades en un conveni obsolet en una categoria inferior a la que els correspon, i que això els suposa uns 300 euros menys cada mes.  

Segons la portaveu nacional d’USTEC, la reclassificació ja hauria d’estar implementada perquè així ho recullen les diferents normatives legislatives. “És una manca de voluntat el fet que no es reclassifiqui aquest personal”, ha lamentat. 

A més, per a Guillem Sallés, secretari d’acció sindical de la federació d’ensenyament de la CGT Catalunya, per dur a terme la reclassificació “no caldria canviar tot el conveni, sinó categories professionals del personal d’atenció educativa i posar-les on correspon d’acord amb la llei”. 

Altres demandes

Jennifer Llorach, representant sindical del Personal d’Administració i Serveis Educatius (PAE) de la secció laboral de CGT, ha denunciat la falta de progressos durant aquest curs, tant al Comitè Intercentres com a les reunions tècniques, on no s’hi ha mostrat cap mena de voluntat negociadora per part d’Educació.  

A més, ha anunciat que aquest dijous també es manifestaran per reclamar el reconeixement i la millora de les condicions laborals de les companyes del primer cicle de l’escola rural; l’admissió de l’etapa 0-3 com una part integral de l’educació; la consideració del mes de juliol com un període de formació; la reducció de dues hores de responsabilitats directes amb els alumnes per al personal de més de 55 anys; i la necessitat d’actualitzar la borsa de treball, la qual presenta molts errors. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article